Nová správa o výsledkoch ECW zdôrazňuje významné výsledky vzdelávania dosiahnuté u detí a dospievajúcich v krízových situáciách a vyzýva na naliehavú dodatočnú podporu zo strany darcov s cieľom splnili rýchlo sa zvyšujúce potreby. NEW YORK , 19. septembra 2024 /PRNewswire/ – Globálna komunita zaostáva za svojím sľubom zabezpečiť do roku 2030 „ kvalitné vzdelanie pre všetkých ".

Ozbrojené konflikty, nútené vysídľovanie, zmena klímy a ďalšie mimoriadne udalosti a dlhotrvajúce krízy spôsobili, že viac ako 224 miliónov detí postihnutých krízou naliehavo potrebuje podporu vo vzdelávaní, čo je prudký nárast z počtu 75 miliónov v roku 2016. Napriek týmto rastúcim potrebám financovanie vzdelávania v núdzových situáciách a dlhotrvajúcich krízach po prvýkrát za desaťročie kleslo, podľa výsledkov fondu Education Cannot Wait v rámci správy Výsledky napriek všetkému: výročná správa o výsledkoch za rok 2023 , ktorá bola uvedená dnes v New Yorku. Podľa správy sa celkové humanitárne financovanie vzdelávania minulý rok znížilo o 3 %, z 1,2 miliardy USD v roku 2022 na 1,17 USD v roku 2023.

Education Cannot Wait ( ECW ), globálny fond pre vzdelávanie v núdzových situáciách a dlhotrvajúcich krízach v rámci Organizácie Spojených národov, a jeho strategickí partneri naďalej vzdorujú .